L’alumnat d’estudis postobligatoris poden fer la sol·licitud de transport escolar a partir de l’1 de juliol
29, de juny 2023 13:42
  • Les sol·licituds seran acceptades per ordre de recepció i fins a omplir les places lliures que no ocupin l’alumnat d’estudis obligatoris.

A partir de l’1 de juliol els i les alumnes d’ensenyament postobligatori podran demanar el servei de transport escolar mitjançant la corresponent sol·licitud. Aquest alumnat podrà fer ús del servei en cas que quedin places lliures a l’autocar, un cop es donin a conèixer, definitivament, les places que ocupen els alumnes d’ensenyament obligatori.

L’alumnat matriculat en algun dels instituts del Pla de l’Estany en la modalitat de batxillerat o cicle formatiu, podrà demanar fer ús del servei de transport escolar a partir de l’1 de juliol. Si bé l’alumnat d’estudis obligatoris que s’escolaritzen fora del seu municipi de residència compten amb aquest servei gratuïtament, el Decret que ho regula no contempla que l’alumnat d’ensenyament postobligatori pugui utilitzar aquest servei. El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, però, amb l’objectiu de rendibilitzar i fer més eficient el servei, regula l’ús del transport també per aquests estudiants.

La sol·licitud es pot presentar presencialment al Registre d’Entrada del Consell Comarcal del Pla de l’Estany o telemàticament, mitjançant el tràmit “Instància genèrica” de la Seu Electrònica. Tota la informació relacionada amb aquest tràmit així com el document per sol·licitar aquest servei es poden consultar al portal www.plaestany.cat. Més enllà de les dades personals de l’interessat i del centre d’ensenyament on s’està matriculat, caldrà també indicar la línia de transport, la parada i els dies que es necessitarà fer ús del servei i concretar si és en els viatges d’anada i/o en els de tornada. La sol·licitud s’haurà de presentar al registre d’entrada del consell.

Un cop s’hagin resolt definitivament les places ocupades pels alumnes d’ensenyament obligatori, i d’acord amb les places vacants que quedin en cadascun dels vehicles de transport escolar, es resoldran les sol·licituds de l’alumnat de batxillerat o cicle formatiu. Als que se’ls hi hagi acceptat la demanda hauran de comprar els tiquets corresponents per fer ús del servei a través d’un caixer de CaixaBank.

L’adjudicació de les places serà en funció de la data de recepció de la sol·licitud i els que es quedin sense plaça es mantindran en llista d’espera per si hi ha vacants durant el curs. La data màxim per informar si s’ha acceptat, o no, la petició serà el 15 d’octubre.

Arxiu