Aprovat per unanimitat el Pla Estratègic de Promoció Territorial 2024-2027
05, de juny 2023 12:55
  • El Pla conté quatre eixos estratègics desglossats en 10 programes i 30 projectes. El document dona continuïtat a les accions definides al Pla Estratègic Món Rural i n’incorpora de noves.

En el passat ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany es va aprovar per unanimitat el Pla Estratègic de Promoció Territorial per al període 2024-2027. Aquest nou document proposa quatre línies estratègiques per donar suport: a l’empresa i el comerç, al món rural, a l’ocupació i, un darrer eix enfocat en l’economia circular, la transició i l’emergència climàtica.  

Amb la voluntat de donar continuïtat al Pla Estratègic del Món Rural – Pla d’acció sectorial de la pagesia i el producte local del Pla de l’Estany (2020-2023), l’àrea de Promoció Territorial ha treballat en un nou document per contribuir a la dinamització econòmica i social del territori per tal d’afavorir el desenvolupament local a través de l’articulació i dinamització dels recursos endògens.

El Pla Estratègic de Promoció proposa quatres línies estratègiques que s’han desglossat en 10 programes i 30 projectes que donen orientació sobre els objectius que es volen assolir, i són també síntesi de tot el procés de reflexió i elaboració del treball. Més enllà de seguir amb alguns dels projectes ja establerts en l’anterior pla, també se’n proposen de nous referents a l’àmbit de la transició energètica, la mobilitat, la sostenibilitat, l'ocupació i la gestió forestal. Entre aquestes destaca la voluntat d’impulsar mesures per a les gestió de biomassa comarcal a través de la recuperació de camps de secà, de l’impuls dels productors locals, i de donar més oportunitats als sector. Oriol Serrà, conseller de Promoció Territorial en funcions, apunta que “impulsar mesures relacionades amb la gestió de la biomassa dels municipis del Pla de l’Estany tindrà diversos beneficis, entre el quals també hi haurà la protecció contra els incendis”.

D’altra banda, entre les mesures que s’impulsaran hi ha també la de fer un estudi de viabilitat per tenir un escorxador mòbil a la comarca amb l’objectiu de millorar la traçabilitat, reduir les despeses i millorar el benestar animal.

En definitiva, per Serrà, “el Pla busca la màxima eficiència, posant especial èmfasi en el Món Rural, per tal d’aconseguir una comarca més cohesionada, tant en l’àmbit econòmic com en el social, i contribuir així a la prosperitat i a un arrelament sostenible de la població. L’aprovació del Pla Estratègic de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany es va fer en la darrera sessió ordinària del mandat amb el suport de tots els grups comarcals.

Arxiu