El ‘Fem Drecera!’ es consolida com a circuit de caminades del Pla de l’Estany
24, de març 2023 11:47

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany posa en marxa una nova edició del ‘Fem Drecera!’, el circuit de caminades saludables per descobrir. els diversos municipis de la comarca. Es tracta d’una iniciativa que promou l’activitat física i que en aquesta segona edició es consolida amb 14 caminades, 9 de curtes i 5 de llargues, que s’iniciaran el proper mes d’abril i s’allargaran fins el mes de desembre.

El proper 2 d’abril Esponellà acollirà la primera de les caminades de la segona edició del ‘Fem Drecera!’. Enguany s’afegeixen noves caminades curtes: Vilademuls (21 de maig), Camós (17 de setembre) i Serinyà (24 de setembre) i una de llarga: Sant Miquel de Campmajor (3 de desembre) que, precisament, serà la que tancarà el circuit.

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany s’ha felicitat perquè es torni a celebrar aquest circuit de caminades destacant que “es tracta d’un projecte  amb una clara voluntat transversal com ho demostra la xarxa i sinèrgies que s’han creat amb els municipis per donar a conèixer el patrimoni de casa nostra  i també amb les activitats complementàries de la mà del Recòndit.”

El circuit inclou un total de 14 caminades, una més que l’any passat, amb dos nivells de dificultat. Jordi Tarridas, president del Consell Esportiu, destaca que “l’objectiu principal de ’Fem Drecera!’ és promoure una població activa que a través de les caminades millorin la seva salut física i mental, a la vegada que descobreixen la comarca i gaudeixin d’entorns naturals privilegiats”. Respecte les dades de participació de la primera edició “entre les caminades curtes i les llargues hi van participar un miler de persones, moltes d’elles de la comarca, però al voltant del 20% eren de fora del Pla de l’Estany” ha afegit Tarridas.

Del total de les 14 rutes programades, 9 seran curtes i es faran durant la primavera i l’estiu, mentre que les 5 caminades llargues, destinades a un públic més experimentat, es faran en el darrer trimestre de l’any. El projecte vol aconseguir un ambient popular i obert a tothom, des dels més joves als més grans.

Xavi Bachtellí, director del Consell Esportiu, ha apuntat que “les caminades diürnes s’han programat totes a la mateixa hora per animar a una participació més familiar. Per altra banda, les llargues s’han adaptat a d’altres competicions històriques del territori com la 29a Marxa Nocturna de Cornellà del Terri (10 de setembre) i la 9a Marxa de Porqueres (5 de novembre)”. “Es mantenen els premis Formiga per als participants més fidels, tant per a les caminades curtes com llargues, en el que els premis seran viure una experiència al Pla de l’Estany per seguir amb aquest objectiu de fer comarca” ha afegit el director del consell esportiu.

El ‘Fem Drecera!’ és una iniciativa emmarcada en l’Oficina Comarcal d’Esports que compte amb el finançament per la Diputació de Girona, el Consell Comarcal i els ajuntaments dels 11 municipis del Pla de l’Estany. Es tracta d’un treball en xarxa on també hi estan implicats entitats i grups de joves dels pobles i l’equip de Recòndit.

Les inscripcions ja es poden fer de forma anticipada a través de la web del Consell Esportiu (ceplaesetany.cat), tot i que també hi ha l’opció d’apuntar-se a les caminades el mateix dia.

 

Arxiu