La Xarxa Labdoo de Banyoles recull 80 portàtils en desús durant el seu primer any en funcionament
17, de febrer 2022 16:22

La Xarxa Labdoo de Banyoles, creada l’any passat amb la voluntat de promoure l’economia ciruclar i lluitar activament per la reducció de la bretxa informàtica al municipi, ha recollit 80 portàtils en desús durant el seu primer any en funcionament.

La Xarxa està formada pels centres educatius (INS Pere Alsius, INS Pla de l’Estany, INS Brugulat i Escola Casa Nostra), la deixalleria comarcal, l’Oficina Jove Cal Drac, Punt Òmnia i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal.

Al llarg de l’any passa,  els diferents punts de recollida van rebre 80 ordinadors en desús  provinents de donacions de ciutadania, serveis de la ciutat i d’altres equips Labdoo del país.

En els  punts de sanejament, els voluntaris i joves dels centres educatius que realitzen servei comunitari, han reparat i preparat els portàtils per donar-los un nou ús. S’ha entregat 30 portàtils a  entitats socials del municipi, 26 per a projectes de cooperació al Senegal i Guatemala i 18 s’han cedit a famílies del municipi.

El Punt Ómnia Banyoles complementa la seva activitat amb un nou servei d’assessorament informàtic per a les famílies que han rebut un portàtil Labdoo.

Actualment, els punts de sanejament, i concretament els alumnes dels instituts de secundària,  continuen treballant en la reparació i posada a punt dels portàtils recollits, a fi d’augmentar el nombre de famílies beneficiàries.

 

Arxiu