Desestimat el recurs contra el concurs per adjudicar el servei de menjador de dues escoles de la comarca
11, de febrer 2022 16:28

El Tribunal Català de Contractes en el Sector Públic ha desestimat el recurs interposat per l’Associació de Menjadors Ecològics contra el procés de licitació engegat pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany per contractar el servei de menjador de les escoles Carles de Fortuny, d’Esponellà, i Camins, de Banyoles. La decisió judicial ha permès aixecar la suspensió de l’adjudicació a l’empresa Càtering Vilanova, que havia guanyat el concurs.

El Consell Comarcal va inciar el procés a principis del 2021, amb l’objectiu que el contracte tingués una vigència de dos cursos (des del primer dia del curs 2021-2022), amb la possibilitat de prorrogar-lo dos cursos més. Al concurs s’hi va presentar un únic licitador, Càtering Vilanova, a qui es va decidir adjudicar el contracte després d’estudiar l’oferta i de comprovar que s’adequava a les bases de licitació, tan ttecnicament com econòmicament.

L’adjudicació, però, no es va arribar a formalitzar perquè l’Associació de Menjadors Ecològics va presentar un recurs especial en matèria de contractació davant del Tribunal Català de Contractes en el Sector Públic. En resposta a aquest recurs, el Tribunal va emetre el passat 20 de gener una resolució en la qual no admet el recurs “per tractar-se d’actes no objecte de recurs especial i per la manca de legitimació de l’Associació de Menjadors Ecològics”.

La consellera d’Ensenyament, Ma. Àngles Lladó, ha explicat que “durant la suspensió de l’adjudicació, el Consell Comarcal ha seguit prestant el servei de menjador en els dos centres escolars en considerar que es tracta d’un servei essencial i que la no prestació d’aquest servei podria causar un greuge irreparable a les famílies que en són usuàries”.

L’empresa adjudicatària, Càtering Vilanova, va començar a oferir el servel el passat 29 de gener. 

Arxiu