El Consell Comarcal aprova un protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques als espais públics d’oci
02, de febrer 2022 18:39

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar ahir el ple un Protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques als espais públics que té com a objectiu abordar les diferents violències des de la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació, a partir d’estratègies articulades entre tots els agents comarcals. Alhora, el protocol vol ser també una guia per tal que el personal tècnic de l’Administració, els professionals de l’àmbit de l’oci i el voluntariat d’entitats pugui enfrontar-se davant d’aquestes violències amb criteris consensuats i un marc comú d’actuació.

El document ha estat impulsat pel Servei Comarcal de Joventut i s’ha treballat i laborat conjuntament amb diversos agents del territori, amb el suport de l’Agència Catalana de la Joventut. “Lluitar per a l’eradicació de les violències no és fàcil i requereix l’actuació coordinada des de diferents sectors i l’ús de diferents eines i també requereix la implicació  de la societat civil, ja que cal que tothom sigui conscient de l’existència d’aquestes violències i que participi de qualsevol iniciativa per al seu abordatge i eradicació”, ha assenyalat el president del Consell Comarcal, Francesc Castañer.

En aquest sentit, va destacar que des del Consell Comarcal es du a terme regulament una comissió per treballar les violències,  dins la qual s’inclouen les violències sexuals. Aquesta comissió, anomenada “Taula comarcal de violències”, compta amb professionals de diferents àmbits: benestar social, educació, joventut, salut, cossos de seguretat... A més, s’imparteix formacions i s’analitza el correcte funcionament del circuit d’actuació  per a atencions de casos de violència.

Amb l’aprovació d’aquest protocol, tots els agents implicats disposaran d’una guia d’actuació pactada i debatuda prèviament, i que, a més, estarà en revisió constant per adequar-la a la realitat social.

 

Arxiu