NOU ESPAI DE DIFUSIÓ DE CONSUM RESPONSABLE AL PLA DE L’ESTANY
05, de maig 2021 10:13

L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) ha creat un espai divulgatiu amb el nom 'Comerç del Pla de l'Estany, Comerç Conscient i de Proximitat' per donar a conèixer diferents establiments del territori que ofereixen propostes de consum responsable, que es publicarà mensualment a la revista gratuïta L'Ham. En cada publicació es farà una proposta de consum responsable i se citaran aquells establiments i serveis que ajudin a complir-la.

La primera proposta és 'Redueix, repara i reutilitza. Botigues de segona mà, restauració i servei de reparació'. Una de les accions per reduir els nostres residus és, abans de desfer-nos d’un producte, intentar reparar-lo i reutilitzar-lo. D’aquesta manera aconseguim allargar la vida útil del producte i, com a conseqüència, s’estalvien els recursos necessaris i l’extracció de matèries primeres per fer-ne un de nou, entre altres impactes ambientals.

Suport i conscienciació

Segons ha explicat Oriol Serrà, conseller de Promoció Territorial del CCPE, "el comerç local és una de les activitats econòmiques més afectades per la pandèmia de la Covid-19; és per això que volem donar suport als comerciants de la comarca i alhora conscienciar a la ciutadania de la importància de fer un consum de proximitat i sostenible”.

Si algun establiment s’identifica amb el comerç conscient i de proximitat i vol participar en la iniciativa, es pot posar en contacte amb l’àrea de Promoció Territorial mitjançant aquesta adreça de correu electrònic promocioeconomica@plaestany.cat o trucant al telèfon 972 57 35 50.

 

Arxiu