Jornada de formació sobre violències sexuals al Pla de l’Estany
23, d’octubre 2019 08:46

Impartida per la psicòloga Alba Alfageme, tindrà lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Pla de l’Estany el 25 d’octubre de 9:00 a 14:00h i va dirigida a professionals que intervenen amb víctimes d’aquest tipus de violències

La Comissió de seguiment del protocol d’actuació en casos de violències del Pla de l’Estany ha organitzat una jornada de treball sobre l’abús i les violències sexuals. Programada per el 25 d’octubre, té l’objectiu de dotar d’eines i disposar d’una formació bàsica als professionals que intervenen en l’atenció de persones que poden haver estat víctimes d’aquest tipus de violències. La Comissió està formada per diferents professionals dels àmbits implicats en l’aplicació del protocol, com treballadors de Benestar Social i Joventut del Pla de l’Estany, professionals de la salut i ensenyament i cossos policials. Les situacions de violència requereixen d’un abordatge integral i la finalitat d’aquesta jornada és aportar els coneixements bàsics sobre aquest tipus de violències per tal de millorar l’atenció de les persones que en són víctimes. La trobada té especial interès en unificar els criteris d’actuació per part dels professionals, tant de l’atenció a les persones com de la pròpia necessitat de tenir cura d’un mateix com a professional.

La jornada té els objectius de sensibilitzar sobre la necessitat de treballar amb criteris unificats als professionals de tots els àmbits que hi intervenen, ajudar a millorar les actuacions per mitjà de conèixer els diferents models d’intervenció, actualitzar conceptes sobre les diferents formes d’abús i violències, adquirir eines concretes que optimitzin la resposta professional davant les víctimes d’abús i violències sexuals i disposar d’estratègies per tenir cura d’un mateix com a professional. Alba Alfageme, que es descriu a ella mateixa com a dona, mare, feminista i psicòloga, serà qui conduirà el debat.

Arxiu