En marxa un nou servei per fomentar l’ocupació i la promoció econòmica del territori
25, de gener 2024 13:09
  • L’Àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany engega un dispositiu per contribuir al creixement econòmic i social de la comarca.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany compta amb dos nous serveis  per fomentar l’ocupació i la promoció econòmica del territori. Es tracta de l’’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local’ (AODL) i l’’Orienta’, dos programes promoguts i impulsats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Amb l’objectiu de contribuir al creixement econòmic i social de la comarca, l’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal ha posat en marxa un nou dispositiu a través de dos programes impulsats pel SOC. Un d’ells és l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local que incidirà en el teixit empresarial de la comarca. L’objectiu és disposar d’un sistema de gestió que permeti caracteritzar i mantenir actualitzada la informació del teixit. Tanmateix també recollirà les necessitats detectades per tal de propiciar i fixar l’activitat econòmica.

Aquest nou programa ofereix diverses propostes als municipis del Pla de l’Estany com la col·laboració en la promoció econòmica i social; detectar les necessitats del teixit productiu; atendre a les persones amb situacions de vulnerabilitat del municipi per apropar-les al mercat de treball de referència; fomentar la formació; establir mecanismes per facilitar a les persones en situació d’atur la inserció laboral, així com la millora ocupacional a través dels serveis de formació; i orientació del Consell Comarcal i el servei tècnic de promoció de l’ocupació.

Coordinar els diferents recursos del territori i mantenir l’ocupació de qualitat

Per altra banda, els segon programa posat en marxa és l’’Orienta’, destinat a millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur o persones treballadores que tenen una situació de precarietat laboral. El programa està dissenyat per proporcionar una atenció integral a les persones demandants d’ocupació i demandants de millora de l’ocupació. L’objectiu és que avancin en les seves habilitats, competències i oportunitats en el mercat laboral per tal d’augmentar les possibilitats de trobar feina.

Els principals serveis que s’ofereixen a través del programa ‘Orienta’ són els d’orientació laboral, formació personalitzada, inserció laboral i atenció personalitzada. Els requisits per poder-hi participar és estar inscrit al SOC com a demandant de feina o com a millora d’ocupació en el moment d’iniciar el programa.

A través d’aquest dos nous programes, iniciats el passat mes de desembre, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany vol millorar els canals d’informació, la coordinació entre els diferents recursos del territori, fomentant la millora en la qualificació de les persones treballadores i donar suport al teixit empresarial en la millora de les condicions d’accés i manteniment de l’ocupació de qualitat.

Arxiu