Benvinguts a Pagès 2019 es consolida per quart any consecutiu i augmenten les explotacions per visitar al Pla de l’Estany
29, de maig 2019 15:40

En l’edició d’aquest any, l’oferta d’explotacions que es poden visitar a la comarca augmenta de 5 a 7 i serà el cap de setmana de l’1 i 2 de juny quan aquests productors obrin les seves portes. Jordi Xargay, president en funcions del Consell Comarcal destacat que “l’edició de l’any anterior va tenir molt d’èxit i s’espera que aquest any encara tingui més visitants. Les activitats programades faran que les famílies que vinguin a la comarca s’ho passin molt bé i alhora podran conèixer d’on ve i com es produeix a la comarca.”

Les explotacions que es poden visitar son:

Nous Can Llavanera de Crespià, una explotació familiar agrària que conreem noguers i produeix nous. El visitant podrà veure des de com es recull fins a com arriba al consumidor final.

Mas Auró d’Esponellà son productors d'oli d'oliva verge extra. Al voltant de casa hi ha unes 2.000 oliveres de 4 varietats diferents. Compten amb un molí d'oli on processen les olives immediatament després de collir-les. Com que la producció d’oli es realitza a la tardor, no es veure la maquinària en funcionament però es faran visites guiades per les oliveres i el molí.

La Dolça Abella de Crespià son productors de mel i derivats com pol·len o Gelea reial. El visitant podrà veure els obradors on es recull la mel i les instal·lacions on s’envasa. També podran tastar directament la mel acabada de recollir i altres productes agrícoles.

Can Masó Petit de Camós és una explotació agrícola i ramadera familiar. La principal activitat és l'engreix de vedelles amb aliments 100% d'origen vegetals. Aquest és el primer any que hi participen i volen mostrar com produeixen la vedella i també com es treballa al dia a dia en una granja de vacum.

Biórica de Sant Miquel de Campmajor son productors de verdures i hortalisses de temporada amb certificat ecològic (CCPAE). Aquest és també el primer any que hi participen i oferiran visites guitades pels seus horts.

Per norma general les visites guiades començaran a les hores en punt, però els treballadors de les explotacions recomanen avisar per correu electrònic o via telefònica per així programar millor les visites. Per acabar d’aprofitar el dia, els visitants podran quedar-se a dormir a diversos establiments de la comarca i tastar menús gastronòmics amb producte local a restaurants com La Cassola de Banyoles o Can Roca d’Esponellà. També podran visitar el Parc neolític de la Draga amb demostracions d’activitats neolítiques.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany com en cada edició ha organitzat un sorteig per a tots els visitants de Benvinguts a Pagès 2019.