La prova pilot de reciclatge d'envasos amb una moneda virtual com a recompensa s'estén a tot el Pla de l'Estany.
17, de maig 2019 13:41

S’ha presentat la nova proposta sostenible a la qual El Pla de l’Estany s’hi incorporarà a partir d’aquest estiu. Es tracta del projecte RECICLATGE 5.0, impulsat per la Generalitat de Catalunya juntament amb Ecoembes, organització sense ànim de lucre que es dedica a la recuperació d’envasos a Espanya.

Amb la finalitat de connectar el ciutadà amb el contenidor groc, el projecte RECICLATGE 5.0 incentiva la participació de la població d’una manera innovadora a través del telèfon mòbil. Integra la tecnologia utilitzada fins ara del pla pilot RECICLOS -que a través d’una aplicació mòbil s’utilitza la gamificació per impulsar el reciclatge i la seva qualitat per part dels usuaris-, i també un sistema de contenidors intel·ligents, que compten amb tecnologies de sensors i de blockchain.

Josep Antoni Ramón, conseller de Medi Ambient del Pla de l’Estany, i Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, han explicat que seguiran col·laborant en projectes innovadors per fer que la comarca banyolina sigui un territori més sostenible i innovador. Jordi Xargay ha fet una crida “demanem la col·laboració dels ciutadans per fer una millora del reciclatge. Seguirem amb Reciclos i altes sistemes que ens ajudin a la millora i seguim essent una comarca compromesa amb el medi ambient.” En aquest sentit, Josep Antoni Ramón també ha destacat que “amb RECICLOS ja vam veure que, al Pla de l’Estany, els ciutadans tenen una implicació exemplar en aspectes de sostenibilitat; per això hi apostem altre cop desenvolupant un segon projecte pioner, RECICLATGE 5.0. Gràcies a la participació ciutadana hem convertit el Pla de l’Estany en una de les comarques de Catalunya pioneres en sostenibilitat”.