El Consell Comarcal del Pla de l’Estany signa un conveni de col·laboració amb la Unió General de Treballadors de Catalunya Comarques Gironines
10, de gener 2019 13:19

Té com a objectiu detectar els treballadors de la comarca amb problemàtiques derivades d’incidències laborals. Es tracta d’actuar en els supòsits de vulnerabilitat econòmica que provoquin mesures de reducció de jornada o acomiadament.

 

L’acord servirà per establir els temes de col·laboració entre el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la UGT de les comarques Gironines. Amb l’objectiu de detectar els treballadors i treballadores de la comarca del Pla de l’Estany en possibles situacions d’emergència social derivades d’incidències laborals i oferir, si s’escau, les accions i programes que el Consell Comarcal del Pla de l’Estany té previstes en relació amb la inserció laboral per aquests col·lectius.

L’objectiu del conveni és ajudar a aquells treballadors que en casos d’adversitat laboral puguin rebre el suport de les administracions locals i els ajuts necessaris. Molts treballadors desconeixen que poden accedir a aquestes ajudes en casos com que l’empresa no compleixi amb el pagament de nòmines o bé amb un ERO (Expedient de regulació d'ocupació), per exemple.  Alhora, es busca arribar a aquests treballadors d’una manera més ràpida i efectiva.

“El conveni és un pas més per trobar solucions que ajudin als treballadors en situacions laborals desfavorables i apropar l’administració al ciutadà”, ha afirmat Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.