Per combatre la discriminació, l’àrea de Benestar Social ha engegat una campanya sota el lema “La Diversitat ets tu”
13, de març 2018 15:27
Amb aquesta campanya es pretén conscienciar als veïns de la comarca sobre les desigualtats i discriminacions que pateixen diversos col·lectius. Tot i que la societat cada vegada està més conscienciada, encara falta molta sensibilització. Amb el lema “La diversitat ets tu” es vol interpel·lar a la ciutadania a ser conscients que tots tenim alguna característica que ens fa diferents. Per això s’ha dissenyat un logotip i es farà una campanya a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació amb diferents missatges perquè la ciutadania hi reflexioni.
Aquest any la campanya es centra en la discriminació per orientació sexual i en la diversitat de gènere. Les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals tenen dificultats per viure amb normalitat i encara més als pobles. A molts els costa sortir de l’armari per por a ser assenyalats o mirats.
L’aprovació de la llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia ha suposat un pas endavant en la lluita pels seus drets.
Per poder donar resposta a les necessitats del col·lectiu, a finals del 2017 es va posar en marxa el Servei d’Atenció Integral (S.A.I.) a les persones LGBTI. Aquest servei ofereix atenció, ajuda i acompanyament a les persones del col·lectiu i es presta des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Per als joves de menys de 27 anys també poden anar al Punt de Salut Jove ubicat a l’Oficina Jove el Pla de l’Estany - Cal Drac recentment inaugurat.