El servei Fem Companyia del Consell Comarcal del Pla de l’Estany celebra l’acte de cloenda
05, de juny 2024 12:46
  • El 8 de juny el pavelló de Camós acollirà l’acte de cloenda del servei Fem Companyia que durant aquest any ha realitzat tres activitats diferents a tots els municipis del Pla de l’Estany.

El proper 8 de juny es farà l’acte de cloenda del Servei Fem Companyia, que tindrà lloc al pavelló de Camós a les 4 de la tarda. Aquest acte servirà per tancar un nou curs d’activitats relacionades amb aquest servei que s’ofereix des de l’àrea d’Acció Social, Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

Amb l’objectiu d’agrupar totes les persones gran que han participat tant en les activitats grupals com les que són ateses individualment en els seus domicilis, aquest proper dissabte 7 de juny es farà l’acte de Cloenda del servei Fem Companyia. Aquesta trobada vol ser un espai de germanor, de visualització i de reconeixement de les capacitats de les persones grans del Pla de l’Estany.

Com a principal novetat, més enllà de la trobada en sí i de la visualització d’un vídeo resum de totes les actuacions fetes pel servei als diferents municipis de la comarca durant aquest curs es farà un taller sobre la cançó de taverna. Aquesta activitat serà possible gràcies a la col·laboració del grup folk banyolí ‘Germà Negre’ que amb el seu habitual to festiu i proper mostrarà aquesta vessant cultural entre les persones assistents.

Més de 200 participants i un centenar d’atencions individuals

La cloenda del Fem Companyia també serveix per fer balanç del curs que es tanca, i en aquesta línia, enguany s’han fet tres activitats diferents a tots els municipis. A més, també s’han dut a terme els habituals tallers de manteniment de la memòria, tallers d’ortografia catalana i tallers d’utilització del telèfon mòbil.

Per altra banda, s’ha assistit a les xerrades sobre la càrrega mental femenina en col·laboració del SIAD Pla de l’Estany, sobre ciberseguretat a càrrec dels Mossos d’Esquadra. Per últim, com és habitual, també s’ha col·laborat amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany amb les Olimpíades Físico-Cognitives que enguany es va celebrar a Porqueres. Totes aquestes actuacions tenen com a objectiu prevenir la solitud de les persones grans, potenciar les seves capacitats i promoure l’envelliment actiu i saludable.

Pel que fa a les actuacions grupals, hi ha participat un total de 213 persones, de les quals 29 són homes i 184 són dones de tots els municipis de la comarca. Respecte a l’atenció domiciliària que es fa des del servei Fem Companyia, s’han atès, individualment, 74 persones.

Arxiu