El Pla de l’Estany celebra la diversitat familiar amb un matí d’activitats al parc de la Draga de Banyoles
15, de maig 2024 11:24
  • En motiu del Dia Internacional de les Famílies (15 de maig) i el Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia (17 de maig) s’han programat diferents propostes per entendre la diversitat i fomentar la igualtat.
  • En cas de pluja l’activitat es traslladaria al gimnàs de l’escola Baldiri Reixac.

Aquest diumenge 19 de maig el col·lectiu LGBTI del Pla de l’Estany ha organitzat un matí d’activitats al parc de la Draga que posarà el focus en la diversitat familiar i la lluita contra qualsevol discriminació, especialment per raons de gènere i afectivosexuals. La trobada compta amb elsuport dels serveis LGBTI de la comarca, el SAI de Banyoles i del SAI Pla de l’Estany, i de la Fundació Estany.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat familiar i posar fi a qualsevol tipus de discriminació, en especial a les que reben famílies de parelles lesbianes, gais, i persones trans, s’ha organitzat ‘Celebrem la diversitat familiar’ que tindrà lloc el proper diumenge 19 de maig al parc de la Draga de Banyoles. L’activitat s’ha fet coincidir en la setmana que se celebren els dies internacionals de les famílies, d’avui 15 de maig i contra l’LGBTIfòbia, del proper divendres 17.

La jornada s’iniciarà a les 11 del matí amb una sèrie jocs per entendre la diversitat i fomentar la igualtat a càrrec de la Tribu Juganera per tal que les famílies i persones assistents puguin entendre i integrar les diferents maneres de ser des d’una perspectiva afectivosexual, de gènere, de cossos, funcional, cultural, racial.... També hi haurà un espai de contes, jocs gegants cooperatius a càrrec de l’Associació Canaan Pla de l’Estany i el Punt Lila Familiar amb informació sobre diversitats. A més, la jornada s’amenitzarà amb música i un vermut.

En cas que les condicions meteorològiques impedeixin celebrar l’activitat a l’aire lliure, aquesta es traslladarà al gimnàs de l’escola Baldiri Reixac de Banyoles.

Inici de la campanya en motiu del Dia de l’Orgull LGBTI

L’activitat ‘Celebrem la diversitat familiar’ serà el tret de sortida a l’acció en motiu del Dia de l’Orgull LGBTI (28 de juny) organitzada pel col·lectiu de persones LGBTI del Pla de l’Estany i els serveis LGBTI de la comarca, SAI Banyoles i SAI Pla de l’Estany.

A partir de la setmana vinent i fins el 28 de juny es pintaran bancs amb els colors de les banderes LGBTI en els diferents municipis de la comarca. Les pintades es faran amb persones de cada municipi, ja sigui amb infants, joves, gent gran o convocatòries obertes a tota la població. El mateix 28 de juny, es farà difusió de l’acció comarcal conjunta amb les imatges més destacades dels diferents bancs que s’hagin pintat per a l’acció.

Arxiu