El Servei de Català participa de les jornades ‘M’agrada en català’ que organitza el Centre de Formació d’Adulta Pla de l’Estany
06, de maig 2024 15:28
  • Durant aquesta setmana el CFA Pla de l’Estany ha organitzat un seguit d’activitats per promoure la llengua catalana.

El Centre de Formació d’Adults (CFA) Pla de l’Estany ha iniciat avui dilluns les activitats emmarcades en les primeres Jornades pel foment de la llengua que porta per títol ‘M’agrada en català’. El Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany hi prendrà part participant en 3 de les 4 jornades.

Avui dilluns 6 de maig la xerrada ‘El català obre portes’, a càrrec de Mostafà Shaimi i la Plataforma per la Llengua ha donat el tret de sortida de les jornades ‘M’agrada en català’, organitzades pel CFA Pla de l’Estany. El Servei de Català del Pla de l’Estany també prendrà part en aquesta primera jornada a través del Centre per la Normalització Lingüística del Pla de l’Estany, on a través de 3 testimonis que explicaran l’experiència de participar del programa Voluntariat per la llengua (VxL), compartiran què els ha aportat aquest programa, tant des de la vessant de voluntari com d’aprenent.

Les propostes continuaran fins el dijous dia 9, moment en el que tindrà lloc la festa de cloenda a la plaça Major de Banyoles amb diferents tallers de cultura popular catalana com de sardanes, bastoners, castells o capgrossos, entre d’altres. Durant aquestes 4 jornades, el Servei Comarcal de Català hi participarà amb dues activitats més. D’una banda amb l’espectacle del mag Juanola ,‘Quan parles fas màgia’, on durant la funció el mag vincula els seus trucs amb el fet de practicar la conversa en català i l’enriquiment lingüístic, cultura i personal. Es tracta d’una activitat gratuïta i oberta a tot el públic que tindrà lloc el dimarts 7 de maig a les 11 del matí des del Teatre Municipal de Banyoles.

D’altra banda, la tercera de les propostes del Servei de Català serà en el marc de la festa final del dijous dia 9, on s'oferirà una sessió de la modalitat del VxL exprés. Una tècnica que es basa de l'speed dating (cites ràpides), que permet als participants mantenir converses ràpides amb una o més persones en converses que duren aproximadament 10 minuts; d'aquesta manera poden experimentar vivencialment el que podrien ser els primers minuts de les trobades del Voluntariat per la llengua.

El programa sencer d’activitats de les primeres Jornades pel foment de la llengua es pot consultar al web agora.xtec.cat/cfaplaestany.

Arxiu