El Consell Comarcal del Pla de l’Estany finalitza la construcció i adequació de les àrees tancades
02, de febrer 2024 12:49
  • El Pla de l’Estany compta amb un total de 22 àrees tancades, de les 23 que s’havien previst. L’ens ha estat l’encarregat de la construcció i adequació de 20 d’aquestes instal·lacions.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha donat compte de la renúncia de l’Ajuntament de Camós al conveni de construcció d’una àrea tancada al seu terme municipal. Aquesta, finalment, l’ha construït el propi consistori, ja que no es podien complir els terminis del contracte comarcal com a conseqüència de les obres que la Diputació de Girona feia a la carretera a on havia d’anar ubicada. De totes les àrees previstes, el consell tampoc ha pogut aixecar la de Santa Llogaia del Terri (Cornellà del Terri), atès que el consistori no ha pogut posar a disposició del Consell els terrenys on s’havia de construir. Així, es dona per finalitzada la fase de construcció i adequació d’àrees tancades a un total de 9 municipis de la comarca.

La posada en marxa del nou contracte d’escombraries comarcal, preveia la construcció de noves àrees tancades i l’adequació de les construccions ja existents. Amb tot, el Pla de l’Estany compta amb un total de 22 instal·lacions d’aportació de residus distribuïdes de la següent manera: Palol de Revardit (6), Cornellà del Terri (5), Camós (3), Porqueres (2), Sant Miquel de Campmajor (2), Esponellà(1), Fontcoberta(1), Serinyà (1) i Vilademuls (1). Si bé les àrees de Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Camós i Esponellà o bé ja estaven fetes, o bé s’han fet des del propi consistori, la instal·lació del sistema de control d’accés ha anat a càrrec del Consell Comarcal.   

L’única àrea tancada prevista que no s’ha pogut construir ha estat la que havia d’anar al nucli de Santa Llogaia del Terri, pel fet que l’Ajuntament de Cornellà del Terri no ha pogut posar a disposició del Consell Comarcal els terrenys on s’havia de fer.

Finalitza la fase d’adequació i construcció de noves àrees tancades

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany destaca que “avui pràcticament la totalitat dels municipis disposem d’àrees tancades i servei porta a porta. Hem fet un pas endavant molt important per millorar la recollida selectiva, i que ja es nota en el percentatge de reciclatge”. A més d’afegir que ”el model del Pla de l’Estany ha respectat molt l’autonomia municipal i han estat els propis ajuntaments els que han decidit quin model de recollida i on volien ubicar les àrees tancades”.

Per altra banda, al voltant dels canvis que hi ha hagut en la previsió inicial, Castañer ha apuntat que “si bé és cert que el fet de construir les àrees amb tanta dispersió ha complicat la gestió, el resultat final ha estat el que ha generat el consens més ampli possible.”

La construcció de les àrees va suposar un cost d’adjudicació de 293.655,39 euros, dels quals 90.275 euros han provingut d’una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya.

Banyoles gestionarà íntegrament el servei de Teleassistència de Dipsalut per a la seva ciutadania

Per altra banda, durant el ple extraordinari celebrat aquest dimecres 31 de gener també es va aprovar que l’Ajuntament de Banyoles sigui el que contracti el servei de Teleassistència de Dipsalut per al seu municipi. Si bé aquest servei va passar a mans del consistori banyolí amb l’escissió de l’àrea de Benestar Social el gener del 2023, l’any passat la contractació encara va ser a càrrec del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Així, amb l’acord del plenari es tanca un dels darrers serrells que quedaven pendents de la reestructuració que l’àrea va viure ara fa un any.

Arxiu