El Pla de l’Estany participa en la 8a edició de ‘Benvinguts a Pagès’
14, de setembre 2023 11:29
  • L’esdeveniment tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre i de la comarca hi participaran 2 explotacions, 4 restaurants i 5 allotjaments.

Arriba la 8a edició de ‘Benviguts a Pagès’, la gran festa de la pagesia catalana que tornarà el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre amb una nova edició de portes obertes i visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries de Catalunya.

A la demarcació del Pla de l’Estany hi participaran com a productors Dolça Abella de Crespià, productors de mel que ofereixen mel de castanyer, de romaní, de bruc i de flors, entre altres, pol·len, pròpolis i altres productes derivats de les abelles i Nous Can Llavanera, també de Crespià, una explotació familiar productora de nous, un producte de proximitat, qualitat i sostenible.

D’altra banda,  en l’apartat de restauració, en aquesta 8a edició, del Pla de l’Estany hi prendran part 4 establiments. Els restaurants que oferiran el seu menú de pagès són el Restaurant Can Roca, d’Esponellà, el Restaurant Can Xabanet, de Banyoles, el Bar Restaurant La Brasa, de Fontcoberta i la Fleca degustació d’Esponellà.

Per últim, també participaran de l’esdeveniment un total de 5 allotjaments que durant el cap de setmana del 29 de setembre i 1 d’octubre oferiran descomptes especials.  En aquest cas, els participants seran Can Font Olives de Vilademuls (Vilademuls), Can Xargay Rural&Wellness, El Solei i La Cabanya Rural&Wellness de Porqueres l’Hotel La Sala de Camós i Mas Tulsà de Palol de Revardit.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de l’Agència Catalana de Turisme i la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals , Consorcis i Oficines de Turisme.

En el cas de les vistes a les explotacions de Dolça Abella i Nous Can Llavanera, les places són limitades. Les inscripcions a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat.

Arxiu