09, de setembre 2016 10:15
Tornen els cursos per aprendre i millorar el català al Pla de l’Estany. El Servei Comarcal de Català, que pertany al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ja ha donat el tret de sortida a les inscripcions als cursos de català que oferirà aquest curs a la comarca del Pla de l’Estany. L’oferta formativa amb la modalitat presencial inclourà tres nivells – bàsic 1, bàsic 2 i superior (C2)-. Prop d’una setantena d’alumnes segueixen cada any algun dels cursos de català que ofereix el Servei Comarcal de Català amb la modalitat presencial.

El període d’inscripció a aquests cursos romandrà obert fins al dia 26 de setembre. Els cursos presencials de nivell bàsic, que tindran lloc al Centre Cívic de Banyoles, començaran a principis d’octubre i finalitzaran a mitjan gener. D’altra banda, el curs del nivell superior (C2) arrancarà el 6 d’octubre i s’allargarà fins al 8 de juny. Les classes tindran lloc al Centre Cívic de Porqueres. A més dels cursos presencials, el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix formació en línia dels nivells elemental, intermedi i suficiència a través del parla.cat. Es tracta d’un espai virtual d’aprenentatge on els alumnes troben material didàctic per aprendre la llengua catalana. Els cursos, a més, es poden seguir a través de la modalitat lliure o a través de la modalitat que inclou tutories.

Per poder inscriure’s a un dels cursos per estudiar català és obligatori realitzar prèviament una prova de nivell o una tutoria. Per fer aquest test cal reservar hora al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, al Centre Cívic de Banyoles, a la Seu de Serveis Socials del Pla de l’Estany o al Centre Cívic de Porqueres. Els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística es basen en els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat. Els certificats de nivell expedits pel Consorci tenen correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Paral·lelament, el Servei Comarcal de Català organitza activitats com ara un club de lectura fàcil conjuntament amb la Biblioteca Comarcal, dinamitza el Voluntariat per la llengua i organitza visites guiades a la Biblioteca Comarcal per als alumnes dels cursos bàsics, entre altres activitats.

El Servei Comarcal de Català està adscrit a l’àrea d’educació i cultura del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.