22, d’abril 2016 09:25
L’Oficina jove del Pla de l’Estany – Cal Drac, ubicada a Banyoles, es va crear el desembre del 2012 i durant aquests anys ha anat incorporant nous serveis i funcions per tal d’ajudar els joves en la seva emancipació i s’ha reforçat com a espai de dinamització i suport a les entitats i joves de Banyoles i del Pla de l’Estany.

Durant el 2015 l’Oficina jove ha ofert serveis d’informació, orientació i assessorament juvenil, d’orientació educativa i formativa, de beques i ajudes, de mobilitat internacional, d’assessorament a entitats, de promoció i suport a l’emprenedoria, o el programa Garantia juvenil, entre d’altres. Es tracta d’una formació personalitzada però també s’ofereixen cursos, tallers i xerrades sobre formació i ocupació.

Així doncs, durant el 2015 l’Oficina jove ha atès unes 2.500 consultes d’un total d’uns 2.000 joves, la majoria d’entre 16 i 20 anys. El 90% d’aquestes consultes s’han realitzat de forma presencial. Es tracta d’atendre joves en situacions totalment diverses. En referència a la temàtica de les consultes gairebé la meitat de les consultes tenien relació amb l’educació i la formació (44,73%), seguides a molta distància per consultes relacionades amb el treball (21,09%) i el lleure (18,53%).

De tots els serveis especialitzats de l’Oficina jove el que té més rellevància és el programa Garantia juvenil, adreçat a joves que en aquest moment no treballen ni estudien. En el marc d’aquest programa s’han atès de forma personalitzada 350 joves.

Per altra banda, l’Oficina jove continua apostant per una programació potent i variada enfocada als joves. En aquest sentit s’ha editat el primer butlletí bimensual adreçat als joves, que ja ha editat el de març- abril i que ben aviat s’editarà el de maig-juny. Al butlletí s’hi poden trobar els serveis que s’ofereixen, informació general, informació de l’aula d’estudi, les activitats, una secció per la participació dels joves... Precisament cal destacar que hi ha activitats molt diverses com ara de lleure, culturals o esportives. Alguns exemples són el cinema al teatre de l’escola Baldiri Reixac, una xerrada sobre biotecnologia i genètica, o sessions informatives de com buscar feina a l’estiu.

L’Oficina Jove - Cal Drac és fruit d’un conveni de col•laboració entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.