04, de desembre 2015 12:03
El 3 de desembre es va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i per commemorar-ho la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany va organitzar uns actes a la ciutat de Banyoles.

En concret, a les 18.30h, a l’Auditori, es va fer la presentació de la “Guia de recursos per a persones amb discapacitat intel·lectual del Pla de l’Estany”, que ha estat elaborada per la Taula de la Discapacitat i es dirigeix tant a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual com als professionals. La guia es pot baixar des de la pàgina web de l'àrea de Benestar Social. Després de l'acte es va llegir el manifest i, per acabar, a les 19h, a la plaça Major, hi hagué l’enlairada de globus amb llum i una xocolatada a càrrec dels Cuiners de l’Estany.

Amb el lema “Jo també vull ser independent” les persones amb discapacitat també reclamen que la societat avanci en el procés de millora dels seus serveis i drets per tal de poder gaudir cada vegada de més autonomia. La Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany està formada per Fundació Estany, Centre Ocupacional i Especial de Treball (COIET) Pla de l’Estany, Associació Junts i Endavant, Fundació Mas Casadevall, MIFAS, Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) i el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal i el Pla Local d’Inclusió Social de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.