15, d’octubre 2015 11:01
El Consell de Presidència del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha aprovat una moció de suport al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, a l’exvicepresidenta Joana Ortega i a la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, amb motiu de la seva imputació judicial per l’organització de la consulta del 9 de novembre de 2014.

L’acord, que haurà de ser ratificat en el proper ple, expressa el suport als tres responsables de la Generalitat encausats “per haver posat les urnes en el procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya”. En aquest sentit es denuncia “l’escassa qualitat democràtica d’un Estat que fa ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics”.

Al mateix acord es referma el compromís inequívoc del Consell Comarcal del Pla de l’Estany “amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement sobre el seu futur”. Aquesta moció, que serà enviada al president de la Generalitat, al president del Govern espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, qualifica la imputació de quatre delictes a Mas, Ortega i Rigau com “un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI”.