24, de setembre 2015 12:42
La cinquena edició de la Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany, que organitza el Consell Comarcal a través del Pla Local d’Inclusió de l’Àrea de Benestar juntament amb les entitats participants, se celebrarà el proper dissabte 26 de setembre, al matí, a la plaça Major de Banyoles i comptarà amb la participació de 27 entitats socials provinents de tota la comarca.

En aquesta edició, el lema de la mostra és “Nosaltres reflexionem i actuem. I tu?”. Amb aquest lema, i coincidint amb el fet que aquest dia serà jornada de reflexió abans de les eleccions del diumenge, les entitats fan una crida a la ciutadania per demanar que no només siguin conscients de les necessitats socials, sinó que també actuïn davant d’elles d’alguna manera o altra, és a dir fent voluntariat o col•laborant econòmicament amb alguna entitat.

A banda dels estands de les entitats hi haurà un programa d’activitats que enguany, a diferència d’edicions anteriors, l’han preparat els mateixos participants a la mostra. Començaran a les 11.30h amb l’espectacle de dansa africana a càrrec de l’Associació Legki Yakaru i seguidament es representarà l’obra de teatre “Les 2 Banyoles” que han preparat les entitats sota la direcció de La Nave Va. Aquesta obra és el resultat de tot un treball realitzat amb algunes de les entitats i vol posar en valor la ciutat que escolta i dóna suport a les persones que estan en una situació de dificultat. La programació acabarà amb una sardana de germanor, en aquest cas organitzada per l’Associació Foment de la Sardana.

A la Mostra s’exposarà per primera vegada el “Mural per a la convivència” realitzat pels infants i joves que han participat en diversos casals de lleure d’aquest estiu a Banyoles dintre del projecte Lleure per a Tothom.