14, de maig 2015 14:00
Un grup de cinc blocaires especialitzats en temes turístics, que van participar en el congrés TBEX celebrat a Lloret de Mar, van visitar la setmana el Pla de l'Estany. El Patronat de Turisme Costa Brava-Girona va demanar als consells comarcals la possibilitat de preparar un programa de visites i experiències turístiques a la zona que es va oferir com a complement del congrés i el del Pla de l'Estany els hi va preparar un recorregut de tres dies.

El grup de blocaires que va visitar la comarca estava format per Annita Thomas que en la seva pàgina web (http://wwwtravelbagswithannita.com) registra 4.000 pàgines visitades cada mes; Ursula Streit amb més de 600 pàgines visitades mensuals al seu bloc (http://blog.myvideomedia.com); Guenther Etlinger que també registra més de 600 pàgines visitates cada mes al seu bloc (http://blocmyvideomedia.com); Maria Hart amb unes 600 pàgines visitades cada mes al seu bloc (http://travellingWithHart.com); i Jane Clements que té un registre de 1.000 visites mensuals a la seva pàgina web (http://scarletjovestravels.com).

El programa de visites i experiències al Pla de l'Estany va incloure l'ermita de Sant Miquel de la Roca (Crespià), un celler de Vilademuls, el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, les pintures romàniques de Ravós del Terri, el parc neolític de la Draga i un recorregut per la zona monumental de Banyoles. A les coves se'ls va servir dinar prehistòric composat per carn de cérvol i senglar, gambes i ous de perdiu a la llosa, mel, fruits secs, aranyons i pomes. Tot productes locals.

TBEX és el col•lectiu més gran del món de blocaires de viatges, escriptors de mitjans en línia i creadors de contingut. Al Congrés fet la setmana passada hi van assistir uns 600 blocaires de viatges d'arreu del món. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va presentar la candidatura, per acollir aquesta trobada, en el congrés que l'octubre de l''any passat varen celebrar a Atenes (Grècia). Durant el TBEX, a banda de les conferències centrals,, es van fer ponències paral•leles i sessions de networking perquè els assistents es poguessin interrelacionar, tant pel que fa a blocaires com a empreses i professionals de la indústria.