08, de maig 2015 10:07
Dissabte vinent (11 h), al Casa de la gent gran de Serinyà (Can Xerric) es presentarà el conte El jardí dels tarongers. Es tracta d'una actuació intergeneracional del Servei de Prevenció de la Dependència Fem Companyia i del Centre Obert de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja que una usuària del servei és l'autora de la narració i la mainada ha fer les il•lustracions.

La narració original és de Sara Rubio Pombo, de 79 anys i veïna de Serinyà, que motivada pel taller de memòria va començar a escriure contes curts en les seves estones lliures. L’equip de professionals del Centre Obert va fer l’adaptació del text i el muntatge final. Els nens i les nenes del Centre Obert van ser els encarregats de les il•lustracions de la publicació.

El projecte es va iniciar amb la trobada entre la usuària del taller i els nens i nenes del servei. A partir d’aquí es van programar quatre sessions amb cadascun dels dos grups d’infants que atén el Centre Obert (d’edats compreses entre el 4 i els 12 anys). Durant aquestes sessions es van fer dibuixos, disfresses, fotografies i modelatge de plastilina. Es tractava d’anar incorporant els diferents personatges i paisatges que, finalment, han donat com a resultat aquest conte infantil. Durant aquest procés, Sara Rubio ha anat visitant el servei per conèixer el progrés dels nens i nenes en l’elaboració de les il•lustracions.

Segons expliques els tècnics de l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal “a part de poder gaudir de la lectura del resultat final (el conte), la riquesa del projecte rau en el fet que s’ha estimulat la cooperació, la interculturalitat, el saber compartit i la creativitat de totes les persones que hi han participat. Alhora, implica un reconeixement per la Sara i pels nens i nenes de Centre Obert, una mostra de superació que recordarem sempre”.Per a més informació, Sílvia Mairal (àrea de Benestar Social – telèfon 972 58 03 88)