Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT)

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany participa al projecte PECT (Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial) "Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa", juntament amb la Diputació, els consells comarcals de l'Alt Empordà i la Cerdanya, l'Agència Ripollès Desenvolupament, la Universitat de Girona i el Consorci Vies Verdes. 

El projecte vol posar en valor el patrimoni natural i cultural de la nostra demarcació, crear una xarxa de camins intel·ligents i accessibles, afavorir el treball en xarxa de tots aquests agents i l'ús de les noves tecnologies en la promoció del patrimoni, i aconseguir la cooperació dels agents turístics en totes aquestes accions. 

Aquests objectius es distribueixen en tres accions principals. En primer lloc, la creació d'aquesta xarxa de camins intel·ligents servirà per generar productes per ser comercialitzats; en segon lloc, es millorarà la gestió, informació, interpretació i accés al patrimoni cultural i natural; i en tercer lloc es dissenyarà i implementarà un model de gestió de les destinacions turístiques que comptarà amb la participació activa dels agents i amb eines d'innovació oberta. El projecte està emmarcat en la RIS3CAT dins el programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.