Aprovat el pressupost comarcal, que puja a 15 milions d’euros
23, de desembre 2021 12:41

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar ahir, en un Ple Extraordinari celebrat telemàticament, el pressupost per a l’exercici 2022, que puja a 15.360.979,10 euros, un milió d'euros més que en l’exercici anterior. El president Francesc Castañer va destacar que es tracta d’uns pressupostos “conservadors”, en els quals s’ha dut a terme una actualització de costos per equilibrar ingressos i despeses i poder mantenir els diferents serveis. En aquest sentit, va destacar que el pressupost és “especialment conservador” en l’àrea de Benestar Social, a l’espera de com es desenvolupi el contracte programa de la Generalitat.

Pel que fa al capítol d’inversions, és un dels increments més significatius del pressupost de l'ens comarcal amb una partida de 749.300 euros, superior als 165.000 euros del pressupost de 2021. Entre les principals inversions, destaquen les que el Consell Comarcal dedicarà a la recollida de residus, a la reobertura del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà i al reforç de les brigades del centre especial de treball El Puig.

El ple extraordinari també va aprovar ahir la pròrroga per un any del conveni de delegació de competències en matèria de jardineria i neteja viària entre el Consell i 10 dels 11 municipis de la comarca, així com el conveni entre XALOC, l'òrgan de recaptació local de la Diputació de Girona, i el Consell Comarcal per a la cooperació en matèria de gestió tributària, recaptatòria i activitats i serveis connexos.

Presa de possessió dels nous consellers

El Consell Comarcal també va tancar ahir els canvis de l’organigrama polític amb la presa de possessió de Meritxell Satorras (regidora d’ERC-JpB a l’Ajuntament de Banyoles) i Joan Poch (regidor de JxC a l’Ajuntament de Serinyà) com a nous consellers, en substitució de Francesc Xavier Quer (JxC) i Jaume Butinyà (ERC), que van deixar l’ens el mes de novembre passat.

Arxiu