L’Ajuntament de Fontcoberta ingressa el seu fons a l’Arxiu Comarcal
04, de maig 2021 13:39

Aquest dimarts 4 de maig de 2021 s'ha signat, a la seu de l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, el contracte pel qual l’Ajuntament de Fontcoberta cedeix el seu fons documental a la Generalitat de Catalunya. A l'acte hi han assistit la regidora de cultura del municipi, Mercè Juanola, la consellera de cultura del Consell Comarcal, Anna Garcia,  i la directora de l'Arxiu Comarcal, Núria Batllem.

En total s’han ingressat 475 capses amb documents i expedients que abasten des de l’any 1858 (data de la constitució de l'ajuntament modern) fins al 1996. L’Arxiu Comarcal conservarà, organitzarà i digitalitzarà el més interessant i ho posarà a disposició de tothom perquè es pugui consultar en línia.

Exemples

Entre els documents ingressats figuren, entra altres, un registre de recaptació d'impostos propis de l'any 1770 (el més antic de tot el fons, a la fotografia), el primer acte del ple municipal que es va fer conjuntament amb Banyoles per posar límits al municipi en què no hi va haver acord (1856), un padró d'habitants (1887) o el precedent de l'actual DNI (anomenat 'Cédulas personales') corresponent al 1905.  

L'Ajuntament de Fontcoberta representa, governa i administra des del citat any 1858 els seus habitants i un territori de 17 km2 que comprèn set nuclis de població: Fontcoberta, Vilavenut, Melianta, Espasens, Figueroles, veïnat de la Farrés i veïnat d’en Fares.

Arxiu