23, de gener 2020 15:45

Enguany es realitzaran dos torns del curs amb limitació de 30 places per torn. Atesa aquesta limitació, les places s’acceptaran en estricte ordre d’inscripció, que s’ha de fer presencialment a l’Oficina Jove del Pla de l’Estany – Cal Drac. El primer torn es farà del 20 al 22 de març a la casa de colònies La Rectoria de La Vall de Bianya i el segon del 24 al 26 d’abril a la casa de colònies de Sant Martí de Llémena.

L’entitat Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany, en col·laboració amb l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, va iniciar el 2013 el primer curs de premonitor/ora de lleure per introduir el jovent (d’entre 15 i 17 anys) de la comarca en el món del lleure educatiu. Ja han passat set anys des d’aquell primer curs i l’aposta per aquesta formació es referma any rere any.

Consisteix en una formació bàsica de 30 hores desenvolupada al llarg de tot un cap de setmana (de divendres a diumenge) en una casa de colònies. Superada aquesta formació, l’alumnat obté un certificat d’assistència que l’acredita com a premonitor/ora de lleure i pot col·laborar en tasques auxiliars i d’ajuda a activitats de lleure com casals de vacances, colònies, esplais, acampades, rutes...

La d’aquest 2020 en serà la setena edició i, com sempre, s’encara al fet que els i les joves participants s’iniciïn en el món del lleure educatiu. Entre els objectius en  destaquen el fet de conèixer i valorar el paper actual de l’educació en el lleure; conèixer el procés de planificació, realització i avaluació d’accions educatives en l’àmbit del lleure; oferir nocions bàsiques de psicologia evolutiva, així com de recursos lúdics i/o educatius per dinamitzar activitats, entre d’altres.

La informació relativa al curs i el període d’inscripcions es pot trobar al web plaestanyjove.cat i a les xarxes socials de l’Oficina Jove (IG:@plaestanyjove / TW:@OJPlaestany / FB:OJPlaestany).